På stoffer i Pennsylvania

af Anny Vad Petersen

I oktober måned 2012 deltog vi i en rejse med hovedvægt på quilt og Amish country. Vi boede i Smoketown to en halv times kørsel fra New York, på et landevejs motel, hvor en Amish kvinde kom hver morgen og sørgede for morgenmaden. Derefter gik dagene med udflugter. Første dag kørte vi rundt i området og så de overdækkede broer.

Pia Sandquist og hendes mor Maud stod for turen. Maud som underviser i patchwork her i København, demonstrerede forskellige tekniker over flere dage og aftener. Ligeledes gennem Mauds tyveårige rejser i området blev vi godt introduceret til diverse stof butikker, farme med salg af quilt indleveret af områdets kvinder.

Vi besøgte Lancaster museum, hvor der for tiden var en udstilling af gamle quilts, flot oplevelse. Ligeledes besøgte vi Mennonitter- nes hjælpefond; her sad der grupper af kvinder, som quiltede på samme quilt. Udover at lave nye quilts modtog de genbrugstøj, som de forar- bejdede til blandt andet kludetæpper og sengetæpper, som blev doneret rundt om i verden til trængende.

Turen indbefattede også et besøg på en hesteauktion og middag hos en Amish familie.

De to nærmeste byer, Bird in Hand og The Village of Intercourse, er typiske turistbyer med mange butikker med stof og færdige 23quilts. Uden for butikkerne var der ophængt diverse quilts på snore, så man kunne blive fristet. Der var også smukke møbler - Amish folket er kendt for smukt træarbejde.

Amish folket transporterer sig hovedsageligt ved kørsel med hestevogne, løbehjul, rulleskøjter og gående. De lever et nøjsomt liv i henhold til de gamle forskrifter.

Anny Vad Petersen

 

amish group